ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ
9.07.2013

По традицији, Завод за трансфузију крви у Нишу уз подршку Градске општина Палилула, у оквиру летње кампање ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ “Твојих пет минута, нечији цео живот”, организовао је у уторак, 09.07.2013. у времену од 09:00-13:00 сати, у просторијама Нишког културног центра, добровољно прикупљање крви. Упућен је позив добровољним даваоцима крви са територије општине Палилула да учествују у хуманој акцији. Ову активност подржали су и запослени Управе, чланови руководства Градске општине Палилула и представници других организација и установа са територије општине. Након уобичајне провере здравственог стања заинтересованих, осам наших суграђана је овим поводом дало драгоцену течност. Уз председником општине Палилула Бобана Џунића крв је дао и Љубисав Славковић, заменик градоначелника Града Ниша.

Војкан Тричовић, радник општинске Управе Палилула каже да ово није први пут да даје крв. „Ја сам редовни давалац крви. Ово чиним јер сматрам да је то хумано и да на овај начин помажем људима којима крв живот значи - истакао је Војкан.

По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, ова организација локалне самоуправе Града Ниша има изванредну сарадњу са Заводом за трансфузију крви. „Позивам моје суграђане да се одазову овом позиву. Ово је само један део наших активности са хуманом мисијом. Ми, који обављамо  извршне функције у власти треба личним учешћем да дамо пример свим другим грађанима да се не заборави солидарност и хуманост. Да вас подсетим да смо пре пар дана имали и донаторско вече-Помозимо нашиј деци. Овакве акције су од изузетног значаја за нашу заједницу. Крв је нешто што је најзначајније, нешто што је пресудно за људе који имају здравствених проблема и када им је живот у опасности. Као што видите и запослени у општини Палилула редовно подржавају активност прикупљања крви и добровољни су даваоци крви.

Завод за трансфузију крви у Нишу је здравствена установа која обезбеђује крв и крвне деривате за лечење болесника. Крв се прикупља од добровољних давалаца крви на акцијама или у самој установи-каже организатор акције Јелена Томовски Живић. Током прошле године више од 25.000 грађана Ниша и региона је добровољно дало крв. (ЕКОполис мрежа, Д.В.)